V&B Afbouw
Niek Verbossen
Bart de Bruijn
Dintherseweg 2
5388 VG Nistelrode
Tel. 06-25580679
info@venb-afbouw.nl

Traditionele afbouwtechnieken

Mechanisch stukadoorswerk
Vooral in de nieuwbouw wordt bij stukadoorswerk vaak gebruik gemaakt van de zogenaamde gipsspuit. Hiermee wordt de raaplaag aangebracht waarmee de ondergrond wordt uitgevlakt. Deze laag heeft een gemiddelde dikte van 10 millimeter. Na dit proces worden de muren en plafonds afgewerkt volgens de wensen van de klant.

Glad pleisterwerk
Glad pleisterwerk wordt vaak toegepast op muren en plafonds. Het geeft een moderne uitstraling en wordt latexklaar opgeleverd. Bij deze vorm van stukwerk geven wij de voorkeur om het geheel af te werken met een  latexspuit, hiermee wordt namelijk het mooiste resultaat behaald.

Schuurwerk
Schuurwerk wordt vaak toegepast op muren en plafonds. Het geeft een matte look waarin de schuurbewegingen zichtbaar zijn. Deze vorm van stukwerk kan zowel grof als fijn worden afgewerkt. Het schilderen van schuurwerkwanden is aan te raden, om zo de gewenste kleur te krijgen. Schuurwerkplafonds worden vaak niet geschilderd zodat de schuurbewegingen goed zichtbaar blijven.

Sierpleisters
Sierpleisters voorzien vlakke wanden van een degelijke afwerklaag. Het voordeel ervan is dat het erg stootvast is doordat er kunsthars in is verwerkt. Sierpleisters zijn in de gewenste kleur aan te brengen waardoor schilderen niet meer noodzakelijk is. Hieronder een aantal soorten sierpleisters:
Spachtelputz
Barok
Schuurspachtel
Granietpleister

Lijstwerk
Lijstwerk geeft uw plafond een extra karakteristieke uitstraling. Je kunt er een klassieke of juist moderne sfeer mee creëren. De mogelijkheden hierin zijn het aanbrengen van plafondlijsten, perklijsten en/of rozetten

Decoratieve technieken
V & B Afbouw heeft een aantal verschillende decoratieve technieken gerealiseerd, die toepasbaar zijn bij een project op maat. Er zijn verschillende voorbeelden te vinden: Tadelakt Tierrafino, Stuc Deco, Aqua Sensa, Frescolori, Ice, Strict by Stone, Maroc… lees meer

.